Advertisement
 
протезиране

зъбче


Дали е правилно да се смята, че понеже има 32 зъба в устата можем и без някои от тях? И може да ги оставим да болят и да се развалят, докато клещите останат единственото решение (спомнете си рекламата на Lakalut Activ и онова зловещо изражение на зъболекаря, от което още ме побиват тръпки)?

Заболяването на зъба започва още преди първото черно петънце върху неговата повърхност. То започва подповърхностно – с извличането на минералните вещества от емайла поради повишената киселинност в устната кухина. Повишаване на киселинността настъпва обикновено след хранене, но и след приемане на кисели продукти – цитрусови плодове, сокове, газирани напитки и др.

Трябва да се има предвид, че изваждането на зъб и последвалото протезиране излиза тройно и четворно по-скъпо от излекуването на болния зъб и зъбизапазването му. А няма нищо по- ценно от естествените зъби! Ето защо трябва да се използва всяка възможност зъбът да бъде запазен.

Когато обаче изваждането на зъба е единствената алтернатива за лечение, тогава на помощ идват протезните конструкции. В зависимост от броя и разположението на извадените зъби прибягваме до подвижни протези или неподвижни конструкции (мостове, корони...)

  • протезиране  ( 4 статии )

    още статии за подвижните и неподвижните протезни конструкции

 
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!