Advertisement
 
Техника за почистване на зъбите с конец Печат
Оценка: / 35
Най-слабНай-добър 
Автор д-р Мартин Дамянов   

Почистването на зъбите (междузъбното пространство с конци е от изключителна важност за вашето орално здраве. Запомнете конеца допълва четката за зъби, не я замества.

увиване конеца около средните пръсти  придържане на конеца
1) и 2) Откъсва се парче конец с дължина 45-50 см. Увийте краищата а конеца върху средните пръсти като оставите около 5 см. свободна п лощ между тях.

 вкарване на конеца между зъбитепочистване на плаката 
3) С палците насочвайте конеца внимателно между горните зъби и под линията на венците. Рязкото вкарване на конеца в междузъбното пространство крие риск от увреждане на междузъбната папила (тази част от венеца, която се разполага между два зъба) и до възпалението й (развива се папилит).

4)Извийте конеца около зъба във формата на “С”. С нежни трионовидни движения към повърхността на зъба отстранявате натрупаната зъбна плака. Когато конецът се въвежда между долните зъби за насочването му се използват показалците.

Всеки от зъбите трябва да се почиства внимателно и поотделно с неизползвана до момента площ от конеца. Особено внимание трябва да се обръща на долните предни зъби и горните кътници срещу които се намират изходите на слюнчените жлези. Върху тези зъби образуването на зъбен камък е най-интензивно.

Видове конци за зъби според OralB:
 
обикновен конец
 

Oral-B® EssentialFloss™ - обикновен конец, почиства там, където четката не може да достигне.

 

Oral-B® UltraFloss® - конец за начинаещи, с определена дебелина на нишката и фибри, които се разтягат и свиват за да се разположат точно в пространството между зъбите.

 
ултрафлос
 
superfloss
 

Oral-B® Super Floss® - за почистване на брекети, мостове и широки пространства между зъбите.

 

Oral-B® SATINfloss® осигурява допълнително почистване, ароматизира.

 
satin

Факти относно почистването на зъбите с конци:

При хората с пародонтални заболявания вероятността да получат сърдечен удар е 1,5 - 2 пъти по-голяма, а вероятността да получат инсулт е 3 пъти по-голама

Според най-новите изследвания, пациентите с диабет и напреднал пародонтит изпитват големи затруднения в контролирането на нормалните нива на кръвната захар.

Инфектираните оралнитъкани с бактерии причиняващи пневмония, могат да бъдат "вдишани" в белите дробове и да причинят пневмония.

Майки с преждевременно родени бебета са 7 пъти по-предразположени към периодонтални заболявания, отколкото майки, чиито бебета са родени с нормално тегло.

Пациенти с изкуствени стави и сърдечни клапи са с повишен риск от развитие на инфекции, когато бактериите от пародонталните джобове попаднат в кръвоносната система.

 
< Предишен   Следващ >
 
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!