Тъй като доста колеги ми се оплакаха, че не знаят как да пoкажат своя снимка ( която е на компютъра им ), реших че мога да се опитам да им помогна с един нагледен пример и идея как да се справят с този проблем.
И така ще започнем стъпка по стъпка.
За да видят и другите снимката, трябва да я "изпратим" от нашият компютър на друг, който е "видим" за останалите компютри , сърфиращи в интернет ( ако това ви се стори не разбираемо - прескочете го ). Или казано по-просто - ще си направим поща ( тя е безплатна ) на адрес :www.dir.bg
Тази поща има допълнително място в което можем да поставим определен брой снимки ( броя им зависи от тяхната големина ).
И така да си направим нова поща :
Отваряме прозореца на интернет браузера ( този с който работите на вашия компютър - internet explorer, Opera, MyIE2 - този ползвам аз- той е безплатен и според мен е по-добър от стандартния на Windows ).
С червена елипса е оградено мястото където се пише адреса, на който искаме да отидем, в нашият случай :www.dir.bg и натискаме големият бутон "Enter". След известно време ( зависи от скоростта на вашата интернет връзка ) ще се появи прозорец със следното съдържание :

Да предположим, че Вие нямате все още поща в "dir.bg" - заставате с мишката над текста "регистрирай", в този момент видът на мишката ще се промени и ще изглежда , като ръчичка - това означава, че можете да натиснете левият бутон на мишката и компютъра , ще изпълни изписаната команда - в случая , ще се отвори нов прозорец, в който ще направим нашата регистрация :

Ето това е прозореца за регистрация: Първо ( номер 1 ) трябва да изберем име на нашата нова поща . В примера, аз съм написал :ivanyovchev

Преди да продължим, можем да проверим дали някой друг вече не се е регистрирал със същото име - за целта натискаме с ръчичката текста" свободно ли е " - ето резултата

След това попълваме всички полета, пред които има червена звездичка - те са задължителни.

Избираме си парола ( номер 2 ) и след това пишем ( потвърждаваме ) паролата ( пишете същата парола ) в номер 3.

Не забравяйте да кликнете ( с мишката- казва се още да чекнете ) малкото квадратче пред текста -"Прочетох споразумението и съм съгласен с него " и чак тогава кликнете върху текста "Регистрирай"

Ще се отвори нов прозорец и ако всичко е ОК, ще видите подобно съобщение : Сега можете да кликнете в/у текста "Влез в пощенската си кутия"

Ще се отвори нов прозорец - тук ще напишем първо името на нашата поща ( в нашия пример това беше : ivanyovchev )

За Име :ivanyovchev ( а вие ще напишете името на вашата поща ), а за Парола : вашата парола ( добре е да си запишете някъде тези данни - лесно се забравят ) и натискате бутона "Вход" или "Enter" - от клавиатурата

Ще се отвори нов прозорец - това е пощенската кутия която си направихме:

Обърнете внимание на бутона "Дискета", обграден с червен правоъгълник ( него няма да го видите - аз съм го поставил, за да се ориентирате по-лесно ). Кликнете в/у него и ще се отвори нов прозорец с нови менюта :

За да са по-добре организирани снимките е добре да правите първо папки , като имената им да не са много дълги, но все пак да ви говорят за това какви снимки сте поставили ( или ще поставите ) там. За да създадете нова папка в полето означено с номер 2 , напишете име ( за предпочитане на латиница ) което да е кратко и ясно и натиснете в/у текста " Създай директория" . (Името "директория" и "папка" означават едно и също. В нашият пример съм създал папка "Pasta"

Сега нека да "влезем" в новата папка- ще кликнем в/у текста "Pasta", подчертан с червена линия : на снимката отдолу вече сме в папката.

Сега можем да "качим" снимки от нашият компютър в нашата папка "Pasta". Натискаме бутона "Brose" :

Ще се отвори нов прозорец , който е стандартен прозорец за избор на файлове в Windows :намерете картинката, която искате да изпратите от вашия компютър на този на дир бг , във вашата папка "Pasta". Когато намерите търсената картинка - кликнете еднократно в/у нея ( или двойно - две бързи ккликвания ) и натиснете бутона °Open°.

Сега остава да натиснете бутона "Добави" и след кратко премигане на екрана, ще видите името на картинката в списъка със снимките на папката :

Сега вече можем да дадем този адрес на всеки и той да види тази снимка, където и да се намира по света.

Във форума - натискате " Нова тема" - и за да покажете снимкте, които сте поставили във вашата поща в дир бг , трябва да направите следното :
1. вариант - ако искате вашата снимка да се види в нов прозорец - просто трябва да напишете адреса , като пред него поставите тага ""- следва адреса: http://mail.dir.bg/~[ ... щият таг ""
Ето как ще изглежда ако сте го написали правилно ( не трябва да има празни полета между тях ) :

А така ще изглежда в действителност, когато постнете вашето съобщение :
http://mail.dir.bg/~ivanyovchev/Pasta/IvGanev_1.jpg
В синьо е текста, който е еднакав за всички , които имат поща в дир бг. С червено е текста който е различен - в случая "ivanyovchev" е името на пощата, която създадох. Следва знака "/" - наклонена черта, който означава разделител ( най- просто казано ). След него е името на папката, която създадохме -"Pasta". Отново разделител "/" и следва името на снимката - IvGanev_1.jpg.
2 Вариант - ако искате снимката да се вижда директно във форума - трябва да поставите командата

Или това всичко сглобено ще изглежда така:

Дал съм го като картинка, защото ако го оставя като текс, ще се види това :

Преди да поснете - проверете как изглежда като кликнете в/у "Преглед", ако нещо не е наред - вероятно сте объркали правописа.
Ако имате проблеми пишете тук в тази тема - ще се опитам да ви отговоря, а знам че има и други колеги, които биха могли да Ви помогнат !
Упех !