Що за чудо е това и има ли приложение (и какво) в нашата практика?

Мислех дали не е нещо подобно, но едва ли. Аз имах такъв, това е обикновен сух стерилизатор с кварцови нагреватели, но в линка, който дадох се говори явно за нещо друго. Как иначе ще са възможни времена за стерилизация: 2сек, 5 сек. 10 сек. 15 сек. ???makalali написа:Алтернатива на обикновените стерилизатори. Ползва кварцови лампи, като кварцовите печки за отопление и вдига по-бързо необходимата температура. Нищо особено не е , ползва се като обикновен стерилизатор.
Да, но е зададена работна температура от 230 градуса. По стари спомени, изискванията бяха при работа на 180 градуса минимална експозиция- 30мин. ( без режима за достигане на температурата), при 230 градуса едва ли експозицията ще е по- малка от 15-20 мин. Тези 2 сек. по никакъв начин не ми се връзват...makalali написа:Колега Angel,
2 секунди стерилизация ама никъде не се казва времето за нагряване и подготовка. То и автоклава достига 2 бара и 134 градуса, ама не ги стерилизира 30 минути така, а си има качване на налягане, загряване, и тн.
Да не би да се разчита на UV-лъчение, не на температура? Имаше някакъв "Терминатор" на Сименс навремето с подобни времена за стерилизация... ако не ме лъже паметта. Но 2 секунди... и на мен не ми се връзва някак.makalali написа:Колега Angel,
...при 230 градуса едва ли експозицията ще е по- малка от 15-20 мин. Тези 2 сек. по никакъв начин не ми се връзват...
Благодарим ви Докторе за мнението!Dr.Gregory House написа:Благодаря за поканата
Не го преживявам лично въобще.Не сте ме обидили по никакъв начин разбира сеПросто изкоментирахме обявата Ви,не го приемайте и Вие лично като отношение към фирмата Ви и самите Вие. Надявам се да си сътрудничим в бъдеще време ;)
Поздрави
Благодаря, г-н Закиров! Може и да се възползвам, ако направим едно леко уточнение. "Курс" или "рекламно представяне"?Optica Laser написа:Ако кутийката не ви допада, каним ви на курс за диодни лазери. Запазвам място и за колегата ви Arthur Dent.
С поздрави!
Не можем да си обясним с какво толкова Ви засегна нашата "говоряща кутийка" и "маркетинговия ни похват", та да се изказвате анонимно от името на цялата гилдия.Arthur Dent написа:Благодаря, г-н Закиров! Може и да се възползвам, ако направим едно леко уточнение. "Курс" или "рекламно представяне"?Optica Laser написа:Ако кутийката не ви допада, каним ви на курс за диодни лазери. Запазвам място и за колегата ви Arthur Dent.
С поздрави!
Разликите са в две направления, моята версия е следната:
Курс - организира го клиницист с опит в областта. Участниците заплащат такса. Висока. Щото разчитат на обективна и полезна информация. Почти не останаха такива.
Представяне - организира го производител и/или търговец. Може да няма идея от клинична работа, важното е да разбира от маркетинг. Участниците разчитат да извлекат зрънце инфо от розовата мъгла, която обгръща всичко. И ПАК заплащат такса. Щото сме в Третия Свят. Иначе би трябвало да е безплатно, даже по някое кафенце могат да получат. И мострички! (говорящи кутийки например, че са евтинки и бездруго няма как да се продадат)
Да не се объркате сега - и аз като колегата не приемам кутийките лично. Не бих ги приел и като подарък даже. Но ми е писнало да се отнасят към съсловието ми като към сбирщина примати, склонна да даде всичко за първия банан, който и размахат под носа. Може и да не сте го забелязал при контактите си с "хилядите клиенти на Оптика Лазер" (Ш.Закиров), но сме една-две идеи по-интелигентни от кучето на Павлов...
Хубав ден!
П.П. Това, че не харесвам маркетинговите ви похвати, не означава, че не ви уважавам като БЪЛГАРСКА компания, която ПРОИЗВЕЖДА някакъв продукт (лазерите визирам, не тамагочитата).
Желая ви успехи!