Премахване на задължителното членство?

Тук е мястото да обсъдим дейността на съсловната ни организация
Аватар
Arthur Dent
почетен член
почетен член
Мнения: 800
Регистриран на: Пон Мар 26, 2007 11:09 pm
Местоположение: гр. София

Мнение от Arthur Dent »

ОЧЕВИДНО: Премахването на ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ни да членуваме в съюза не премахва ПРАВОТО ни да членуваме в него !!! Така че д-р Шарков да не ни прави на малоумни и да не сее паника. Или пък мнението на г-н преседателя, че съюза ще се разпадне, ако Държавата престане да ни принуждава да членуваме в него е продиктувано от ясното съзнание, че съюза не прави нищо за своите членове? Интересна оценка от човека, който е най-добре запознат с "дейността" на въпросната организация! Друг забавен факт от една забавна пресконференция е твърдението на един виден преподавател от Стом. Ф-т - София, че ако не са курсовете организирани от съюза, в практиката попадали неуки стоматолози. Ами вий в тоз факултет на що ни учите, професоре? На отживели практики ли? Ако да, защо? Иначе, добре, че са курсовете на съюза, защото ние сме си тъпички, езици не говорим, интернета ни е чужд, а и ни у нас, ни по света има курсове и семинари по-полезни от тез що съюза ни е организирал!
Аз лично смятам, че премахването на задължителното членство премахва само монопола, следователно ръководителите на съюза освен с получаване на заплати ще трябва да се занимаят и със свършването на някаква работа все пак. И които е удовлетворен от свършената работа си остава член на съюза, а за останалите - има наистина и други професионални организации и сдружения, ще се появят и нови - вярвам, че сме достатъчно интелигентни за да определяме сами посоката в професионалното си развитие и да се сдружаваме на свободен принцип, без да ни тикат в безполезни, но затова пък задължителни съюзи.
(Иначе, съгласен съм, че от Татяна Дончева нищо добро не може да излезе и че цялата пушилка е заради непокорния БЛС, но какво пък, да се възползваме от положението и веднъж поне да направим нещо смислено като съсловие - сега е момента да постигнем малко повече свобода като професионалисти, свобода, срещу която д-р Шарков се кани да ни изкара на протест :lol: )
Toni
нов потребител
нов потребител
Мнения: 4
Регистриран на: Нед Фев 18, 2007 11:55 am
Местоположение: W.Tarnowo

Мнение от Toni »

Az mislja che problemat ne e w edinstwenijat BZS, a w edinstwenata Zdrawna kasa. Lipsata na izbor i wazmoznostta z
a dogowarjane na razlichni uslowia za rabota e problem za saslowieto.
Toni
Da badem , ne da izglejdame !
Аватар
Arthur Dent
почетен член
почетен член
Мнения: 800
Регистриран на: Пон Мар 26, 2007 11:09 pm
Местоположение: гр. София

Мнение от Arthur Dent »

:roll: Доста еднотипни (...и единодушни) изказвания в тази тема, ама последно какво стана? БЗС задължителен ли е още? Докога? :wink:
Някой знае ли нещо???
Аватар
Д-р Пламен Тотишев
чест потребител
чест потребител
Мнения: 173
Регистриран на: Съб Апр 05, 2008 8:40 pm
Местоположение: Lincoln, UK

Мнение от Д-р Пламен Тотишев »

Здравейте,

Аз също предпочитам да избера къде да членувам. Ако имам избор, то той със сигурност няма да е БЗС.

Евентуално всички сдружения да членуват в обща камара, чийто председател и Управителен съвет да се избират от различните сдружения. Така тази Камара ще ни представлява официално в контактите с държавата. Нещо такова...
София 1999
Аватар
yavor3423
потребител
потребител
Мнения: 127
Регистриран на: Пет Мар 23, 2007 10:40 am
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

Мнение от yavor3423 »

Как поне един път не ми докараха вестника бе! две години го чакам.
С уважение Д-р Евелина Маркова-Ралева, Ралев Дентал АД www.ralev-dental.com
Ventseslav Ralev
нов потребител
нов потребител
Мнения: 8
Регистриран на: Пон Ное 19, 2007 7:58 pm

Мнение от Ventseslav Ralev »

Здравейте всички!

Твърдо съм ЗА премахването на задължителното членство в БЗС. Само вижте с какво се занимава Комисията по Професионална етика - http://www.investor-bg.com/ethicscomission.htm Как може такъв смях - тия хора май живеят през лятото на 1956 година, няколко месеца след Историческия Априлски Пленум на БКП!

Поздрави: д-р Венцеслав Ралев
Изпълнителен директор - Ралев Дентал АД
д-р красимир бумбаров
нов потребител
нов потребител
Мнения: 43
Регистриран на: Нед Фев 18, 2007 5:54 pm
Местоположение: асеновград

Мнение от д-р красимир бумбаров »

На 18 и 19 февруари бях на денталната академия Родопи в хотел Белмонт на Пампорово. но това което предизвика моето изумление и възмущение е следното= имаше същевременно и събиране на управителния съвет на БЗС - около 80 души спаха ядоха и пиха и всичко това на наша сметка- е докога така=но един от тях не дойде на академията да чуе и види нещо ново а си заслужаваше да се види нещо което би било полезно в практиката а не да се ходи на некои безмислени лекции организани от БЗС.
Евита

Мнение от Евита »

Всъщност, защо ли СБС ТОЛКОВА СЕ СТРАХУВАТ да не отпадне задължителното членство....,нали според тях вършат важна дейност и без тях ще сме много ощетени?Ами ако е така-всеки от нас ще се "натиска" да членува и това ще е единствената и безспорна оценка за дейността и смисъла на существуванет им!
Vladi
нов потребител
нов потребител
Мнения: 33
Регистриран на: Пон Мар 27, 2006 11:18 pm

Мнение от Vladi »

Оня ден, платих 450( четиристотин и петдесет нови български лева) на паразитите с колхозническо мислене от Българския ЗЕМЕДЕЛСКИ Съюз, щото не бях си плащал за миналата година. Бях се зарекъл вече да ги отрежа, ама го направих само заради удоволствието да им тегля лично една майна и да им кажа, че от 23 до 31 март всеки ден(седем дена подред, та да хване декиш) ще ходя в кварталната църква да паля свещ и ще моля Господ дано им преседнат тия пари на поредния банкет.
Нали съм си наивник, та си рекох , сигурно са я премахнали тая глоба, криза е, пациентите се дръпнаха, приходите намаляха. Колеги са ни все пак,наясно са със ситуацията...! Да ама не! Ще си умра наивен.
Евита

Мнение от Евита »

Vladi написа:Оня ден, платих 450( четиристотин и петдесет нови български лева) на паразитите с колхозническо мислене от Българския ЗЕМЕДЕЛСКИ Съюз, щото не бях си плащал за миналата година. Бях се зарекъл вече да ги отрежа, ама го направих само заради удоволствието да им тегля лично една майна и да им кажа, че от 23 до 31 март всеки ден(седем дена подред, та да хване декиш) ще ходя в кварталната църква да паля свещ и ще моля Господ дано им преседнат тия пари на поредния банкет.
Нали съм си наивник, та си рекох , сигурно са я премахнали тая глоба, криза е, пациентите се дръпнаха, приходите намаляха. Колеги са ни все пак,наясно са със ситуацията...! Да ама не! Ще си умра наивен.
Ле-ле, колега много си" ларж"...., ами ако изпитваш такова удоволствие, ела и ме напсувай мен.....срещу половината пари!Не ми се обиждай, но това с безмислената надежда, че тези от Съюза имат съвест, само ги уверява че работещите зъболекари страдат от перманентно ОВЧЕДУШИЕ и продължават да си плащат рекета!То даже не е и рекет, защото мутрите като ти прибират парите поне наистина те пазят от нападения и кражби от конкуренцията.А тези ДЕРИБЕИ само доволно са ги хапнали, пиинали и ...тези три неща!ЖАЛКО,АМА НИЕ НАИСТИНА СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ ДА НИ РЕКЕТИРАТ!Продължавайте да си плащате и за "чистия" и пропит с "излишни" и явно "лесно " спечелени парички, въздух в кабинетите си!
gogen
нов потребител
нов потребител
Мнения: 19
Регистриран на: Пон Окт 27, 2008 1:10 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от gogen »

Евита,явно не плащаш чл.внос?Мисля ,че 90% от колегите го плащат.Аз нямам нищо против него а имам срещу организацията която го събира-смятам че е крайно време да направим нещо!
Аватар
Dr.McHill
чест потребител
чест потребител
Мнения: 242
Регистриран на: Сря Ное 05, 2008 1:37 pm
Местоположение: БГ

Мнение от Dr.McHill »

Миналата година си платих и аз глоба от 150 лв към членският внос.И ми беше набито в тиквата,че вече не толерират никакви оправдания и закъснения.И на слабичкото ми възражение ,дали не можеха поне едно смс-че да пуснат да предупредят,че ако не си платя ще има глоба.....направо ми теглиха една (културно разбира се :D ).Та мисълта ми е няма ли да почнат да глобяват и за нелоялна конкуренция и цени под минимума?Или това е по-трудничко?
Евита

Мнение от Евита »

gogen написа:Евита,явно не плащаш чл.внос?Мисля ,че 90% от колегите го плащат.Аз нямам нищо против него а имам срещу организацията която го събира-смятам че е крайно време да направим нещо!

Колега, аз имам против да плащам на хора, които ме карат насила да членувам в организация, която по никакъв начин не защитава МОИТЕ интереси като зъболекар.Това е моето мнение, а също и парите са си мои и определено имам право да ги давам или не!И в този случай действа пазарна икономика-даваш пари за нещо което ти трябва или ти върши работа,и обратното.А вие и останалите 90%, щом хем сте недоволни, хем си плащате....ваш "избор".
Аватар
Arthur Dent
почетен член
почетен член
Мнения: 800
Регистриран на: Пон Мар 26, 2007 11:09 pm
Местоположение: гр. София

Мнение от Arthur Dent »

Чисто хипотетично, колеги... ако една или две години ВСИЧКИ дружно не си платите членския внос - ще има ли на кого да плащате глоби после?
(...в смисъл, администраторите в Съюза ще преживеят ли цяла година без да има кой да им плаща трапезите и екскурзиите?)
Аватар
Божидар Кафелов
редовен потребител
редовен потребител
Мнения: 431
Регистриран на: Пон Окт 10, 2005 4:42 pm
Местоположение: София

Мнение от Божидар Кафелов »

Arthur Dent, цяло щастие за очите ми е да те видя тук!!!! Нищо, че не е по клинична тема!!! :) Поздрави от целия екип!
Аватар
Arthur Dent
почетен член
почетен член
Мнения: 800
Регистриран на: Пон Мар 26, 2007 11:09 pm
Местоположение: гр. София

Мнение от Arthur Dent »

Хихи, сигурно ще се появя и в клиничната част, но... не съм влизал тук повече от година и сега наваксвам постепенно :)
Поздрави на всички и ще се радвам да се видим не само във Форума, ако е нужно - може едно ходене до Сиена да си спретнем пак :D
Аватар
Божидар Кафелов
редовен потребител
редовен потребител
Мнения: 431
Регистриран на: Пон Окт 10, 2005 4:42 pm
Местоположение: София

Мнение от Божидар Кафелов »

Хахаха, освен, че щедро оспамихме темата...за Сиена съм "ЗА" с две ръце! За Италия съм "ЗА" по-принцип:):):)
veni
редовен потребител
редовен потребител
Мнения: 437
Регистриран на: Чет Ное 06, 2008 6:12 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнение от veni »

Arthur Dent написа:Чисто хипотетично, колеги... ако една или две години ВСИЧКИ дружно не си платите членския внос - ще има ли на кого да плащате глоби после?
(...в смисъл, администраторите в Съюза ще преживеят ли цяла година без да има кой да им плаща трапезите и екскурзиите?)
Разковничето е написано от теб- ВСИЧКИ дружно и изобщо не е необходимо да има глоби- официално можеш да подадеш молба за временно прекратяване на членството в съюза! Чисто хипотетично ако се организираме и го направим ще се замислят доста, апропо- някой от вас ходи ли по конгреси където се избират делегати и пр. или ви е все тая и само си мрънкаме тук под сурдинка?
Публикувай отговор