СПИ ЛИ ССБ?!

Тук е мястото да обсъдим дейността на съсловната ни организация
PANZER
нов потребител
нов потребител
Мнения: 6
Регистриран на: Пет Юни 09, 2006 4:26 pm

СПИ ЛИ ССБ?!

Мнение от PANZER »

С оглед на ситуацията с броя на стоматолозите и финансовите възможности на населението у нас, факт е че много млади български стоматолози биха опитали да работят в Европа след присъединяванто. Но за разлика от колегите си от всички останали източно-еворпейски страни и Румъния те ще трябва да преминат сложна процедура по лицензиране защото много страни като например Великобритания, в която и шансът за реализация е най-голям, не признават дипломите издадени в България.

http://www.gdc-uk.org/Potential+registr ... gistration

Как става така че всички останали страни от Източна Европа имат адекватно образование, защитено от техните съсловни организации, а България ще се окаже ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА ЧЛЕНКА НА ЕВРОПИСКИЯ СЪЮЗ, ЧИЙТО ДИПОЛМИ НЕ СЕ ПРИЗНАВАТ ОТ ОСТАНАЛИТЕ СТРАНИ ЧЛЕНКИ?

НИМА ОБРАЗОВАНИЕТО НА ОСТАНАЛИТЕ ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ Е ПО-ДОБРО ОТ ТОВА В БЪЛГАРИЯ, ИЛИ ПРОСТО ИМАТ СЪСЛОВНИ ОРГАНИЗАЦИИ КОИТО СИ ВЪРШИ РАБОТАТА?
А КАКЪВ Е СМИСЪЛЪТ ОТ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ССБ ЩОМ НЕ МОЖЕ ИЛИ НЕ ЖЕЛАЕ ДА СЕ СПРАВИ С ОСНОВНАТА СИ ФУНКЦИЯ - ЗАЩИТАТА НА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ СТОМАТОЛОГ????

Не мислте ли че е крайно време да бъде създедена истиснка съсловна организация, на доброволен принцип, която да защитава интерсите на множеството стоматолози в България, които се оказва че не са извън периметъра на дейността на казионния ССБ?
Аватар
д-р Дамянов
администратор
администратор
Мнения: 743
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 1:33 pm
Местоположение: Yeovil, UK
Обратна връзка:

Мнение от д-р Дамянов »

Съгласен съм напълно с мнението на колегата. Честно да си призная, когато видях инфото в сайта за пръв път не можах да повярвам. Има много работа за вършене... :(
София 2003
Certificate in Endodontics
UCL Eastman Institute 2010
Diploma In Endodontic Practice
UCL Eastman Institute 2012
www.stomatolog.start.bg българският стоматологичен портал
poumpy

Мнение от poumpy »

no comments или ако можех щях да го кажа на румънски

излиза, че в Англия нито дипломите ни нито стажа в страната ни имат някакво значение.......
valdukov
потребител
потребител
Мнения: 93
Регистриран на: Чет Окт 13, 2005 5:29 pm

Мнение от valdukov »

друго ,което е още по неприятно вече се случва-в св.Константин и Елена вече отвориха най -мадерната клиника /4,5 млн.евро/на швейцарска фирма но в нея за сега работят германци и руснаци/???/-поданни на печатаЗа първите е ясно ,но кои допуска специалисти извън ЕС да работят тук и какво прави ССБ?Това е само началото когато не наши а специалисти от други страни ще привлекат платежоспособното население а за нас ще остане касата.Предстои строежа на други такива клиники и затова трябва да следим за стриктното прилагане на ЕС директивите /право на практика и легализирането на дипломи от страни извън ЕС ит.н./.А що се касае до Англия виновно е най - вече МЗ.Тези въпроси се решават с влизането ни в ЕС и изпълнението на директивата за зъболечение и не са предмет на местно законодателство.Друг е въпроса какво мислят ,но не за образованието а за подготовката ни защото едно е на теория да знаеш ,но никога да не са ти давали на практика да го работиш.
Д-р Петева
нов потребител
нов потребител
Мнения: 34
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 3:13 pm
Местоположение: Плевен

Мнение от Д-р Петева »

Аз май съм изтървала края... :roll:
Каква е тази клиника,стоматологична ли?
Аватар
diastemma
чест потребител
чест потребител
Мнения: 282
Регистриран на: Вто Мар 28, 2006 10:20 am

Мнение от diastemma »

Интересно... кой или поне капитал от коя страна финансира клиниката?
Освен стоматология какво се работи в нея?

Просто не съм чела вестниците.
отявлен котколюбител!
http://www.vbox7.com/play:6cc9f30d
valdukov
потребител
потребител
Мнения: 93
Регистриран на: Чет Окт 13, 2005 5:29 pm

Мнение от valdukov »

клиниката е само стоматологична специализирана по имплантология и естетична стоматология ,казва се Дентапрайм и е собственост на швейцарското АД -"Суис Гринфийлд" . Учредена е дори стипендия за отлични студенти -800лв. Информацията е от в.седмичен труд от 7 06 2006 г.
dr.Petar Duchev
почетен член
почетен член
Мнения: 918
Регистриран на: Пет Дек 23, 2005 6:09 pm
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от dr.Petar Duchev »

www.dentaprime.com/-това им е сайта
"Няма попътен вятър само онзи,който не знае къде отива"
Сенека
zogydent
редовен потребител
редовен потребител
Мнения: 304
Регистриран на: Чет Дек 01, 2005 10:11 am
Местоположение: София

Мнение от zogydent »

Не се учудвайте,това е само началото на чуждестранната инвазия на капитали и конкурентни кадри.Предстои съвсем скоро откриването в София на мегаболницата Токуда,която ще наводни пазара с дъмпингови цени и услуги.Знаете ли колко Медицински,медико-стоматологични и стомат.центрове се правят с неясни капитали,предимно от арабския свят?Аз зная за петнадесетина само в София.Но предполагам че са поне двойно повече...
Наистина,ако ССБ не вземе мерки за ограничаване на тази инвазия ще стане много неконтролируема вече ситуация...
Да правиш това което ти харесва, значи си щастливец. Ако харесваш това което правиш, значи си добър!
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата"
един от законите на Мърфи
plamen dimov
потребител
потребител
Мнения: 65
Регистриран на: Чет Юни 08, 2006 10:21 am
Местоположение: sofiq-vratsa

Мнение от plamen dimov »

Ами на мен единственото решение което ми хрумва е да поканим малко от тези европейци и да си поговорим с тях , щото май че си мислят че могат да решават някякви неща за нас без въобще да ни казват.
казах.
Аватар
diastemma
чест потребител
чест потребител
Мнения: 282
Регистриран на: Вто Мар 28, 2006 10:20 am

Мнение от diastemma »

"Благодарение на клиника Дентапрайм спестих малко състояние за зъболечение."

Впечатлена съм. Ставаме наистина обект на дентален и медицински туризъм.
отявлен котколюбител!
http://www.vbox7.com/play:6cc9f30d
Dr.Valeri Stefanov
специален член
специален член
Мнения: 1522
Регистриран на: Сря Окт 12, 2005 9:07 pm
Местоположение: Плевен
Обратна връзка:

Мнение от Dr.Valeri Stefanov »

Впечатляваща инвестиция за фирма с капитал от само 100 000 швейцарски франка разпределени в 10 000 акции от по 10 франка !

Swiss Greenfield AG
Firma: Swiss Greenfield AG
(CH13030103654)

Domizil: Leutschenstrasse 1
8807 Freienbach


Sitz: Freienbach (SZ)

Status: aktiv

Rechtsform: Aktiengesellschaft

Kapital: CHF 100'000.--

Zweck: Erwerb, Halten und Veräussern von Beteiligungen und Liegenschaften im In- und Ausland; kann Finanzierungen durchführen.


Swiss Greenfield AG
(Sitz: Freienbach)

SHAB-Nr.: 047 - 08.03.2006

Grund: Handelsregister (Mutationen)
- Eingetragene Personen

Swiss Greenfield AG, in Freienbach, CH-130.3.010.365-4, Erwerb, Halten und Veräussern von Beteiligungen und Liegenschaften, Aktiengesellschaft (SHAB Nr. 49 vom 10. 03. 2005, S. 11, Publ. 2740010). Ausgeschiedene Personen und erloschene Unterschriften: Räber AG, in Hurden, Revisionsstelle. Eingetragene Personen neu oder mutierend: A & M Wirtschaftsprüfung & Beratung AG, in Zürich, Revisionsstelle.

Tagebuch Nr. 802 vom 02.03.2006
(03277048/CH13030103654)

Swiss Greenfield AG
(Sitz: Freienbach)

Swiss Greenfield AG, in Freienbach, CH-130.3.010.365-4, Leutschenstrasse 1, 8807 Freienbach, Aktiengesellschaft (Neueintragung). Statutendatum: 4. 03. 2005. Zweck: Erwerb, Halten und Veräussern von Beteiligungen und Liegenschaften im In- und Ausland; kann Finanzierungen durchführen. Aktienkapital: CHF 100'000.--. Liberierung Aktienkapital: CHF 100'000.--. Aktien: 10'000 Inhaberaktien zu CHF 10.--. Publikationsorgan: SHAB. Sofern der Gesellschaft die Namen und Adressen aller Aktionäre bekannt sind und das Gesetz nicht zwingend etwas anderes bestimmt, können die Mitteilungen an die Aktionäre auch durch Brief erfolgen. In diesem Falle kann die Publikation im SHAB unterbleiben. Eingetragene Personen: Walser, Marco G., von Herisau, in Wilen SZ, Mitglied, mit Einzelunterschrift; Räber AG, in Hurden, Revisionsstelle.
barby
нов потребител
нов потребител
Мнения: 1
Регистриран на: Пон Юли 10, 2006 2:14 pm

Мнение от barby »

Това че ние не можем да работим на запад е галвно резултат от дейността на съсловните организации в тези страни. След като български стоматолози не могат да работят в западноевропейските страни, редно е и нашите колеги от западна европа да имат рестрикции в България докато важат рестрикциите за нас на запад.
И това е основно работа на СБ!!!
Нека поне една работа да свършат като хората след като както виждам от горните постинги изобщо не са се постарали да защитят българското образование.
Ventseslav Ralev
нов потребител
нов потребител
Мнения: 8
Регистриран на: Пон Ное 19, 2007 7:58 pm

Мнение от Ventseslav Ralev »

Здрасти, barby. Всяко ограничаване на конкуренцията е остро нарушение на принципите на Свободния пазар, който се е доказал като най-добрата икономическа система от около 200 години. Казвам ти го от позицията на икономист, а не на зъболекар или лицево - челюстен хирург (имам и трите квалификации, без да взимам себе си за нещо кой знае какво). Винаги е добре да навлизат чуждестранни инвеститори на един пазар и да има повече конкуренция. Тогава всички, искат или не, са принудени да работят за повишаване на качеството на услугите си - иначе бизнесът им върви към провал. Знам че това за конкуренцията ще накара някои колеги в този форум да ме разпънат на кръст, но това са неща, които са доказано ефективни в практиката. Искрено ще се радвам, ако още големи играчи от такъв ранг навлязат на пазара - без майтап. Всички коментари, препоръки, укори и заплахи ще приема с интерес на адрес ralev@investor-bg.com

Поздрави: д-р Венцеслав Ралев
Изпълнителен директор - Ралев Дентал АД
Публикувай отговор