Колеги,имате ли мнения по въпроса?
http://szb-bg.org/bg/welcome.htmТрябвало да се вкарат и други субекти в договарянето с Касата,освен БЛС и ССБ.Очаква се съпротива от лобито в Парламента на съсловните организации на лекари и зъболекари,но според Миков,самото отваряне на дискусия по тази тема ще е изключително полезно.Пак според него,двете съсловни организации имат огромни правомощия и никакви отговорности...
За ССБ ли говорите или за парламента?boni_dent написа:Не може хора които си нямат халхабер да сътворяват глупости.
За депутата Миков от БСП,/всепак не е стоматолог/.Аз също съм против ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО членство.Но ме безпокой следното:boni_dent написа:
Не може хора които си нямат халхабер да сътворяват глупости.
За ССБ ли говорите или за парламента?
Дразня се от факта , че точно сега/тази календарна седмица това е тема номер едно/КАКВО се цели с това.Само дано в тези държавни комисии,които ще "отсъждат" за останалите колеги,които не членуват в казионните организации,има достатъчно компетентни професионалисти,защото чиновниците мерят понякога доста субективно и само гледат какво ще им капне в джоба....
Д-р Ралев, аз не говоря за казионния съюз, а за Сдружението, чийто председател точно по това време беше точно д-р Цалов. Вижте датата - 2006 година.Ventseslav Ralev написа:Здравей, Александра,
Сигурна ли си че председателят и членовете на комисиите не са на платени длъжности? Я да вземем да съберем по 20 лв. от човек и да викнем един одитор да направи финансова ревизия на съюза, защото ми е много интересно къде отиват парите от членския ни внос? Един печен експерт-счетоводител направо ще ги разколачи зя два - три часа. Както казва един готин колега (д-р Георги Цалов), и ние можем да правим сметка! За справка - 7500 зъболекари по 150 лв. годишно прави годишен бюджет от 1 125 000 левчета годишно. За сравнение - приходите от продажби на Бианор АД (търгува се на фондовата борса) са 2 150 000 за 2008 година. Т.е. издържаме на гърба си една средно голяма компания, която се управлява напълно непрозрачно и живее от нашите с труд изкарани пари. За вредата от съсловните организации прочетете моята статия на адрес http://www.investor-bg.com/analyse1.htm
Поздрави: д-р Венцеслав Ралев
Изпълнителен директор - Ралев Дентал АД
Е, същата агитка, ама х2Ventseslav Ralev написа:Да, в Сдружението членувам и аз. Там нещата са доста по-различни. Напълно съм съгласен с теб за съюза и командировките. Въпросът е като ги пращаме на наши разноски на другия край на света, реално каква работа вършат там??? Защото последно ходих в Кипър на BaSS и не видях никого от ръководството ни на лекция, ни на постерна сесия, ни на презентация, ни на изложение. Същото беше и в Дубай през 2007. Но на официалните вечери беше друга работа - д-р Шарков, онзи другият от Юниордент (забравих му името), няколко други от София, даже съм си ги снимал за спомен. Ще трябва да изровя снимките и да ги публукувам да се вижда къде отиват парите ни.
Поздрави: д-р Ралев