Ние имахме пациент от там ,който ни каза, че там не чистят зъбен камък , а само полиране им правели. Аз имах една шотландка с останали долу само от 3 до 3 и те с напреднал пародонтит и обилен зъбен камък и когато й обясних, че тя има пародонтит, че причина е и непочистването на зъбен камък и той утежнява ситуацията, жената ме гледаше с недоумение- тя изобщо не знаеше, че има такова заболяване и тя страда от него и че тези останали й зъби не са здрави...
Като гледам май наистина те почти са копирали нашата система от комунистическо, съдя по това което колежката ми е разказвала за ония времена, за точки, за събрания за отчети, за пациент на всеки 15 минути..
Странно ми е обаче, че такава страна като Великобритания, която в нашите представи е доста напреднала има толкова изостанало здравеопазване, защото все повече си мисля, че и в медицинската сфера ги имат подобни проблеми и тази статия за инфекциите също води към подобни изводи.
Свет, Много ти благодаря за отзивчивостта,с която отговаряш на всичките ни въпроси ! Сигирна съм, че благодарение на теб няма да сме толкова шокирани като дойдем на място
Имаш ли наблюдения и има ли разлика изобщо дали квартирата да се отоплява с електричество или на газ ? Трябва ли това да ни е някакъв критерий при избор на квартира ?
Оказва се, че ние веднага като дойдем трябва да търсим и купим кола, защото Марти няма удобен друг транспорт до Чард. Мениджърката на практиката му беше така любезна да провери за други алтернативи, но автобусите отиват по-късно от началото на работното му време,а гарата е на километри и без автобуси от нея до града.