Здравеите колеги
4ета с голям интерест форума .Вси4ко ми е много интерестно.Имам няколко вьпроса.
1.Как изпалнявате ендодонтията?
И
2Как се снабдявате с у4ебници/от книжарници или от интернет /
заболекарски ?
- д-р Дамянов
- администратор
- Обратна връзка:
Когато зададох същият въпрос на моят клиникал адвайзър, той ми каза, че за горен молар например той би влязъл в палатиналният канал и да се "опита" да влезе в другите, пък докъдето стигне... Повечето колеги не се хващат на ендодонтия на молари - или препращане към ендодонтист - цена 400-600 паунда на молар или екстракция. Второто се случва много често, но вадене на здрав пулпитен молар може да се окаже по-трудно от руут канал понякога... Освен ако не оставиш изпочупените коренаци и после препращаш на хирург... доста сложен въпрос. Аз сега имам една мъглява идея да започна да работя машинно - поне ще ми спести време, пък и да понатрупам малко стаж.
За учебниците нямаш грижа. Или купуваш (книжарница, интернет) и ти се признава като разход за данъците или теглиш безплатно от интернет - линкове бол във форума...
За учебниците нямаш грижа. Или купуваш (книжарница, интернет) и ти се признава като разход за данъците или теглиш безплатно от интернет - линкове бол във форума...

София 2003
Certificate in Endodontics
UCL Eastman Institute 2010
Diploma In Endodontic Practice
UCL Eastman Institute 2012
www.stomatolog.start.bg българският стоматологичен портал
Моето мнение е да оправите кариесите,да оставите пулпита за след 2 месеца-зъби с Ledermix стоят без болка и по 2 и повече години.така периоодично ще човъркате нещо в устите и ще правите UDA-имайте предвид,че след още 2-3 месеца можете да поставите и коронка на зъба-12 UDA.Аз се изсилих да оправя всичко в устите с по 1 посещение и сега само правя прегледи,а добре беше да съм оставил поне по 1 кариес-най-малкия и щеше да ми донесе в движение 3 UDA.Сега.когато съм 1 година тук,вече не ми се вижда трудно да сепостигнат 50-60 UDAS дневно-само трябва да се свикне с тънкостите на системата.Казах и сбогом на ADP-ще ги напусна окончателно на 27 юни.
- д-р Дамянов
- администратор
- Обратна връзка:
Брей, Свет аз помислих че отказа нета! 
Супер идея - това за ледермикса. Прав си за системата, ама трабва да се понаучиш и да говориш убедително.
И аз се надявам скоро да кажа чао на ADP, само дано котка не ми мине път!!!

Супер идея - това за ледермикса. Прав си за системата, ама трабва да се понаучиш и да говориш убедително.

И аз се надявам скоро да кажа чао на ADP, само дано котка не ми мине път!!!

София 2003
- dr.Spilkova
- редовен потребител
Колеги, ще обясните ли какво е ADP?, на мен един англичанин ми казва (чатя си с него), че не е задължително да работиш с NHS, може да им предлагаш само някои services, а лично той от 20 г не е ползвал NHS, това означава ли , че само социално слабите са при вас и доколко може да се работи private, вземаш им кабинет под наем или как става, разбрахте ли вече?
д-р Кр.Спилкова
СФ - Пловдив 1999 г.
СФ - Пловдив 1999 г.
ADP stands for Associated Dental Practices,като в момента е третата най-голяма след Oasis и IDH.Те са контракторите,а ние работим с тях след подписване на Service level Agreement.NHS все още си е уважавана институция в UK и аз лично имам за пациенти директора на операта тук,журналисти,художници,че даже и футболист от Championship.Естествено,че може да се предлага и частно лечение,дори е задължително вече да се препоръчва първо имплантат,а после и останалите възможности за лечение.Изключено е да започнете направо частна работа,защото тук се изисква UK experience,а за добрите частни практики трябва да е поне 5 години.Хубаво е да разполагате и с документация за най-добрите си клинични резултати.Най-добре е просто да скочите в дълбокото сама да прецените на място всичко.Действителността за всеки е различна
Успехи,
Свет
Успехи,
Свет
-
- потребител
Колеги, някой да има опит с шинирането тук?
Имам 3-4 случая за шиниране, ама още ме гледат странно от ПМ-ката до Клиникъл мениджъра...
Сума време търсихме из нета какво и що, докато разберат какво ми трябва, накрая намерихме- Рибонд от Оптидент.
Някой да има опит с въпросния продукт?
В БГ съм ползвала продуктите на Миплант, много бях доволна.
А шинирали ли сте зъби с коронки? Ако се ецва порцелана не би трябвало да има проблем предполагам...
Поздрави!
Имам 3-4 случая за шиниране, ама още ме гледат странно от ПМ-ката до Клиникъл мениджъра...
Сума време търсихме из нета какво и що, докато разберат какво ми трябва, накрая намерихме- Рибонд от Оптидент.
Някой да има опит с въпросния продукт?
В БГ съм ползвала продуктите на Миплант, много бях доволна.
А шинирали ли сте зъби с коронки? Ако се ецва порцелана не би трябвало да има проблем предполагам...
Поздрави!
Този въпрос е за тема консервативна или пародонтология.Можете да шинирате зъби с цел стабилизиране с която си искате splint-ribbond,easybond,everstick...добре е да е предварително силанизирана лентата, а да не е кевларово или полалкеново влакно,което се силанизира преди манипулацията.Пресиланизираните са опаковани в едини4на херметизирана опаковка .
Не се опитваите да шинирате корони-няма да се получи-с или без етч
Не се опитваите да шинирате корони-няма да се получи-с или без етч